All good, no bad – Produktinformation

Foci intelligent energizer är nästa generations funktionella dryck som är fri från koffein samtidigt som den bidrar/stödjer din fysiska och mentala prestation. Vi erbjuder ett alternativ som är utan negativa effekter som dessutom är riktigt god. Stay focused!

Foci är fullspäckad med exakt det du behöver för att hålla full fokus och ger dig en naturlig energi utan negativa effekter. Slut på huvudvärk, skakningar och vätskedrivande innehåll. Drycken är unikt framtagen med experter där vi har superfood rötter som maca och rysk rot istället för koffein.

Vad innehåller vår dryck och vad har den för fördelar?
Här kommer lite kortfattad information om innehållet.

Maca – är en superfood rotfrukt från Sydamerika som bidrar med att öka energinivån i kroppen och att stärka den psykiska och fysiska hälsan. Maca innehåller även ämnen som ökar uthålligheten och muskeluppbyggnaden och används därför ofta i samband med träning. Det är även känt att maca är en stor favorit hos elitidrottare. Effekten av intaget av maca ger en energihöjande effekt, på samma sätt som gingseng. Det gör dig piggare och mer mentalt fokuserad, förbättra din uthållighet och styrka samt stärka ditt immunförsvar. 63 mg maca. 1 mg extrakt motsvarar 15-27 mg torkad rot från maca rot.
Rysk rot – även kallad sibirisk ginseng är en uppiggande växtbaserad rot. En rad studier pekar på förbättringar av fysisk och mental trötthet. I en färsk studie konstaterar forskarna att rysk rot kan förbättra både fysisk och mental trötthet, skydda muskelvävnaden och minska bildningen av mjölksyra. Rysk rot ökar orken och stärker immunförsvaret. Förbättrar minnet och förbättrar även ögats uppfattningsförmåga. Ökar syreupptagningsförmågan och ökar din fysiska prestationsförmåga. Dessutom så minskar rysk rot din trötthet. 63 mg extrakt. 1 mg extrakt motsvarar 15-27 mg torkad rot från rysk rot.
Vitamin C – är bra för immunförsvaret, motverkar förkylning och infektioner samt fungerar antiinflammatorisk.
Vitamin K – är bra för skelettet och blodet. Flera studier har visat att god tillgång på vitamin K2 ger högre bentäthet och sänkt risk för benbrott.
Vitamin D2 – Vi som lever i norden med få soltimmar under vinterhalvåret är D-vitamin en brist hos många. D-vitamin motverkar muskelsvaghet, hjärt-och kärlsjukdomar och är bra även för hud och hår. D-vitamin förbättrar upptaget av mineraler.
Vitamin B6 – För att må bra och hålla dig frisk behöver du få i dig åtta olika typer av livsnödvändiga B-vitaminer. Av dem är vitamin B6, folsyra (folat) och B12 de viktigaste. Vitamin B6 medverkar vid omsättningen av aminosyror och kolhydrater.
Vitamin B12 – brist på vitamin B12 leder till trötthet och orkeslöshet. Behövs bland annat för cellernas ämnesomsättning. Det är också nödvändigt för nervsystemets funktion.
Kolin – deltar i fettförbränningen och kan vara bra under diet för att öka förbränningen. Det bidrar även till minnesförmågan och hjärtats normala funktion.
Coenzym Q10 – är en kraftfull antioxidant som behövs för att du ska orka, både fysiskt och psykiskt. Det skyddar mot en rad sjukdomar. Dessutom hjälper det huden att hålla sig ung längre.
FOCI - Intelligent Energizer - Energidryck utan koffein

Näringsdeklaration
Per 100 ml och per hel burk (250 ml)


Näringsvärde 250 ml DRI*
Energi 0 kcal -
Fett 0 g -
-varav mättat 0 g -
Kolhydrater 0 g -
- varav sockerarter 0 g -
Protein 0 g -
Salt <0,025 g -
Vitamin C 100 mg 125 %
Vitamin B6 1,75 mg 125 %
Folsyra 200 µg 100 %
Vitamin K 75 µg 100 %
Vitamin D2 6,3 µg 125 %
Vitamin B12 3,1 µg 125 %
Q10 10 mg -
Rysk rot 63 mg -
Maca 63 mg -

Innehåll per portion (250 ml):

Per burk 250 ml: Maca extrakt 63 mg, Rysk rot extrakt 63 mg, Kolin 82,5 mg, Q10 10mg. Innehåller sötningsmedel (sukralos). Utan koffein och taurin. Serveras väl kyld. Konsumeras i måttliga mängder..

Lite fakta om koffein
- och varför vi har valt att hitta andra alternativ från superfood rötter.

Idag dricker vi svenskar kaffe hemma, på jobbet och på det kan man klämma i sig en eller två energidrycker. Den koffeinmängd man får i sig varje dag kan med för stor konsumtion ge en del bieffekter. Dessutom ger koffein en kortvarig kick som håller i maximalt 45-60 minuter. Sedan är effekten borta men koffeinet är kvar i kroppen flera timmar efter och kan ge dig en konstig känsla. Där man dessutom genom koffein intag kan ha svårt att somna på kvällarna. Just sömnproblem är en bieffekt du borde ta på allvar, eftersom det lätt leder till en ond cirkel där dricker kaffe för att hålla dig vaken på dagen, vilket i sin tur håller dig vaken på nätterna. För det räcker inte att du slutar dricka kaffe tidigt på eftermiddagen. Koffein har en halveringstid på sex timmar, vilket betyder att du har mycket koffein kvar i kroppen när du går och lägger dig. Vanliga biverkningar av ett stadigt drickande av koffein är muskelryckningar, vätskedrivande, huvudvärk hjärtklappning, magproblem och sömnproblem. Källa- livsmedelsverket.
Copyright © 2017 FOCI - Intelligent Energizer AB. | Webmaster & Development | All Rights Reserved.